Bouwinspecteurs Nederland

Neem contact op

Bouwkundig rapport Nijmegen

Met een bouwkundige keuring komt u te weten wat de huidige staat van uw woning is. Ook komt u te weten welk onderhoud op termijn gepleegd moet worden. U voldoet aan de onderzoeksplicht bij het kopen van een huis als u een aankoopkeuring laat uitvoeren.

Soorten bouwkundige keuring

Bij Prosperos kiest u tussen een bouwkundige keuring met rapport en een bouwkundige meeloopkeuring. Met beide bouwkundige inspecties voldoet u aan uw onderzoeksplicht. Inhoudelijk verschillen de twee keuringen niet. Het is zelfs mogelijk om na een bouwkundige meeloopkeuring alsnog een bouwkundig rapport aan te vragen (tegen meerprijs). 

Als u kiest voor een bouwkundig rapport, hoeft u niet aanwezig te zijn bij de bouwkundige keuring. De bouwkundige controleert tijdens de keuring zowel de binnen- als buitenkant van de woning en maakt foto's. Bij terugkomst op kantoor maakt hij een bouwkundig rapport op. Bij een bouwkundige meeloopkeuring loopt u samen met de bouwkundige door de woning. De bouwkundige zal u tot in detail vertellen wat de staat van de woning is, zodat u hier aantekeningen van kunt maken. Ook tijdens een bouwkundige meeloopkeuring worden er foto's gemaakt, voor als u later beslist toch een bouwkundig rapport te willen.

Bouwkundige inspectie aanvragen